Σαγανάκι Κρητικό
Συνταγή για τυρί σαγανάκι γραβιέρα με κρητικές πινελιές νοστιμιάς!
Υλικά
- 200 Γρ. γραβιέρα Κρήτης
- 50 Γρ. αλεύρι
- 1 Φλ. νερό
- 1 Κ. σούπας μέλι
- 2 κ. σούπας σουσάμι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε το ημίσκληρο τυρί μας στο σχήμα στο οποίο θέλουμε να έχει το/α σαγανάκι/α μας.
- Έχουμε ήδη κάψει ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι.
- Περνάμε το/α σαγανάκι/α μας από ελάχιστο νερό ίσα ίσα για να βραχεί, στη συνέχεια αλευρώνουμε καλά και από τις 2 μεριές και στη συνέχεια το περνάμε από σουσάμι. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και προσέχουμε μην αρπάξει.
- Όταν ροδίσει από τη μια μεριά γυρίζουμε και από την άλλη ώσπου να γίνει το ίδιο.
- Τέλος, περιχύνουμε το σαγανάκι και σερβίρουμε με μια κουταλιά μέλι.
- Καλή μας όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Πολύ νόστιμο συνοδευτικό- μεζές. Δοκιμάστε το!