Πιπεριές ψητές με αντσούγιες
Υλικά
- 8 πιπεριές πράσινες ή κίτρινες
- 1 κουτάκι φιλέτα αντσούγιες
- 2 κ.σ. κάπαρη χονδροκομμένη
- 2 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Διαλέγετε μεγάλες και τραγανές πιπεριές.
- Κόβετε κάθε μία σε δύο κομμάτια στο μάκρος της.
- Βγάζετε τους σπόρους. Τοποθετείτε λίγες-λίγες στη σχάρα με το κομμένο μέρος προς τα κάτω.
- Ψήνετε σε σιγανή φωτιά για δέκα λεπτά περίπου και τις γυρίζετε.
- Τις αφήνετε να σιγοψηθούν σε πολύ σιγανή φωτιά επί 20 λεπτά περίπου. Σ'αυτό το διάστημα οι πιπεριές θα μαλακώσουν και θα απλώσουν.
- Όταν ψηθούν, τις βγάζετε σε πιατέλα και τοποθετείτε επάνω σε κάθε πιπεριά στο μέρος του ανοίγματος δύο φιλέτα αντσούγιας.
- Προσθέτετε μερικά κομμάτια κάπαρη και περιχύνετε κάθε πιπεριά με λίγο λάδι.
- Πασπαλίζετε με ρίγανη.
Η συνταγή Πιπεριές ψητές με αντσούγιες μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-05-29 10:22