Ομελέτα με μανιτάρια
Μια παραλλαγή της κλασικής ομελέτας για τους φίλους των μανιταριών, η ομελέτα με μανιτάρια είναι από τα περιζήτητα πιάτα.
Υλικά
- 300 γρ μανιτάρια άσπρα
- 6 αυγά
- 1 κρεμμύδι
- λίγο γάλα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε καλά τα μανιτάρια σε τρεχούμενο νερό ώστε να φύγει η κολλώδης ουσία που έχουν και τα κόβουμε σε κομματάκια.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
- Βγάζουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια και το κρεμμύδι από το τηγάνι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο γάλα,το οποίο βοηθάει να φουσκώσει η ομελέτα μας και αλατοπιπερώνουμε.
- Έπειτα ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
- Ελέγχουμε με το πιρούνι εάν έχει ψηθεί από κάτω, την γυρνάμε και την ροδίζουμε και από την δεύτερη μεριά.
- Σερβίρουμε την ομελέτα με μανιτάρια ζεστή και καλή μας όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Τα μανιτάρια σοτάρονται πάντα σε δυνατή φωτιά γιατί περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού.