Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλαντζί μια υπέροχη, παραδοσιακή συνταγή, για ντολμαδάκια με μυρωδικά. Ιδανικά και την νηστεία.
Υλικά
- 300 γρ. αμπελόφυλλα
 - 600 γρ. κρεμμυδάκια (φρέσκα)
 - 1 Φλ. λάδι
 - 1 Φλ. ρύζι
 - 1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
 - 1 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)
 - 1 λεμόνι (χυμός)
 
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
 - Σοτάρουμε για 4 λεπτά τα κρεμμυδάκια με το μισό λάδι.
 - Μετά από λίγο προσθέτουμε το ρύζι, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό και τέλος τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και το χυμό λεμονιού.
 - Βράζουμε το μείγμα για 4-5 λεπτά.
 - Τυλίγουμε κάθε φύλλο με μια κουταλιά του γλυκού από το μείγμα.
 - Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, κυκλικά, πολύ κοντά το ένα στο άλλο.
 - Σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και 2
 - φλυτζάνια νερό.
 - Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου, μέχρι να πιουν το νερό και να βράσει το ρύζι.
 - Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια γιαλαντζί κρύα, γαρνιρισμένα με φέτες λεμονιού.
 - Καλή μας όρεξη!
 
 