Μπισκότα σοκολάτας σπιτικά

Μπισκότα σοκολάτας σπιτικά - συνταγές ζαχαροπλαστικής

Αφράτα , φρεσκοφουρνιστά μπισκότα σοκολάτας απλά και γρήγορα από τα χεράκια σας!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 60
  • Average: 4.2 (26 votes)

Υλικά

  • 2 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 220 γρ. βούτυρο (βιτάμ) σε κανονική θερμοκρασία
  • 3/4 φλ. ζάχαρη λευκή
  • 3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλυκού βανίλια
  • 2 αυγά
  • 350 γρ. σοκολάτα (της αρεσκείας σας) σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C και ξεκινάμε την προετοιμασία.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία στο γκαζάκι.
  4. Στο μπολ του μίξερ μας χτυπάμε το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης και τη βανίλια ώσπου να γίνει αφράτο το μείγμα.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και ξαναχτυπάμε ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ προσθέτοντας το μείγμα αλευριού.
  6. Τώρα όμως χαμηλώνουμε κάπως την ταχύτητα του μίξερ.
  7. Ακολούθως, προσθέτουμε στο μείγμα τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά, ακόμα και με το χέρι, μέχρι να πάνε παντού.
  8. Με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα ζύμης και την απλώνουμε χωρίς να την πιέσουμε (στο μέγεθος που επιθυμούμε), σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε μια λαδόκολλα.
  9. Ψήνουμε τα μπισκότα μας στους 180 C για 10 περίπου λεπτά!

Σημειώσεις συνταγής

Καλή σας απόλαυση!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα