Μπισκότα σοκολάτας σπιτικά
Αφράτα , φρεσκοφουρνιστά μπισκότα σοκολάτας απλά και γρήγορα από τα χεράκια σας!
Υλικά
- 2 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 220 γρ. βούτυρο (βιτάμ) σε κανονική θερμοκρασία
- 3/4 φλ. ζάχαρη λευκή
- 3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 κ. γλυκού βανίλια
- 2 αυγά
- 350 γρ. σοκολάτα (της αρεσκείας σας) σε μικρά κομμάτια
- 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C και ξεκινάμε την προετοιμασία.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία στο γκαζάκι.
- Στο μπολ του μίξερ μας χτυπάμε το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης και τη βανίλια ώσπου να γίνει αφράτο το μείγμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και ξαναχτυπάμε ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ προσθέτοντας το μείγμα αλευριού.
- Τώρα όμως χαμηλώνουμε κάπως την ταχύτητα του μίξερ.
- Ακολούθως, προσθέτουμε στο μείγμα τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά, ακόμα και με το χέρι, μέχρι να πάνε παντού.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα ζύμης και την απλώνουμε χωρίς να την πιέσουμε (στο μέγεθος που επιθυμούμε), σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε μια λαδόκολλα.
- Ψήνουμε τα μπισκότα μας στους 180 C για 10 περίπου λεπτά!
Σημειώσεις συνταγής
Καλή σας απόλαυση!