Μπισκότα σοκολάτας
Μπισκότα σοκολάτας για τους μικρούς (και όχι μόνο ) φίλους μας.
Υλικά
- 1 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κ. γλυκού βανίλια
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 φλ. κακάο
- 3/4 κ. γλυκού baking soda
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ λιώστε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Προσθέστε αυγά, ένα - ένα και ανακατέψτε καλά μετά από κάθε αυγό.
- Ρίξτε μέσα και ανακατέψτε τη βανίλια.
- Αναμίξτε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
- Προσθέστε το μείγμα αυτό στο πρώτο μείγμα (το κρεμώδες).
- Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια, φτιάξτε τα ρολάκια των μπισκότων σε μικρό κατά προτίμηση μέγεθος και τοποθετείστε δίπλα δίπλα αλλά σε κάποια απόσταση (μεταξύ τους) σε αντικολλητικό χαρτί πάνω στο ταψάκι σας.
- Ισιώστε με ένα πιρούνι και ψήστε στους 175 °C για 8-10 λεπτά.
- Άν θέλετε πασπαλίστε ζάχαρη άχνη πάνω στα μπισκότα σοκολάτας.