Μπισκότα λεμονιού με ινδική καρύδα και αμύγδαλα
Μπισκότα με γεύση λεμόνι, καρύδα και αμύγδαλο, ιδανικά για βουτήματα και για κεράσματα.
Υλικά
- 1 1/2 φλ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2/3 φλ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. αμυγδαλόψιχα σκόνη
- 2/3 φλ. ινδοκάρυδο
- 200 γρ. μαργαρίνη
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και ετοιμάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι,
- ενώ παράλληλα ξεκινάμε την προετοιμασία του ζυμαριού για τα μπισκότα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι με την καστανή ζάχαρη, το αμύγδαλο, την ινδική καρύδα και το ξύσμα λεμονιού ενώ σιγά- σιγά προσθέτουμε την μαργαρίνη (σε κομματάκια).
- Αρχίζουμε να πλάθουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο χυμό λεμονιού.
- (η ζύμη αυτή δε χρειάζεται πολύ υγρό)
- Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 2 μέρη και τα τυλίγουμε μέσα σε μεμβράνη, αφήνοντάς τα στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Όταν βγάλουμε από το ψυγείο, βγάζουμε τη ζύμη από τη μεμβράνη και αρχίζουμε να κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας για να δώσουμε σχήμα στα μπισκότα.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 20-25 λεπτά περίπου και αφήνουμε να κρυώσουνε μετά το ψήσιμο.
Σημειώσεις συνταγής
Είναι έτοιμα να τα απολαύσετε! Μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα ή συνοδεία κάποιου γλυκού του κουταλιού ή γιαουρτιού.