Μπανάνα Μάφινς
Συνταγή για γλυκούς και απολαυστικούς πειρασμούς για το πρωϊνό σας, ή συνοδευτικό σε καφέ ή τσάι, τα μάφινς μπανάνας θα σας ξετρελάνουν!
Υλικά
- 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλυκού baking powder
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 3 λιωμένες μπανάνες
- 3/4 φλ. άσπρη ζάχαρη
- 1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο)
- 1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο
- 1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/8 κ. γλυκού κανέλλα (σκόνη)
- 1 κ. σούπας βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C. Βουτυρώνουμε ελαφρώς 10 μικρά φορμάκια ή τα καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε καλά τις μπανάνες, τη ζάχαρη, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο.
- Προσθέτουμε το μίγμα μπανάνας στο μίγμα από αλεύριμέχρι να υγρανθεί. Stir the banana mixture into the flour mixture just until moistened. Γεμίζουμε με το μίγμα τα φορμάκια.
- Τέλος, σε ένα άλλο μικρότερο μπωλ ανακατεύουμε μαζί τη μαύρη ζάχαρη, 2 κουταλιές αλεύρι και την κανέλλα.
- Γεμίζουμε με αυτό μία- μία κουταλιά της σούπας και απλώνουμε πάνω από τα μάφινς.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν τρυπάμε το μάφιν στο κέντρο του).
- Καλή σας απόλαυση!