Μοσχαρίσιες μπριζόλες με παντζάρια
Πολύ νόστιμος συνδυασμός είναι μοσχαρίσιες μπριζόλες με παντζάρια! Σας παρουσιάζουμε και μια απλή μαρινάδα για τις μοσχαρίσιες αλλά και ένα πολύ γευστικό συνοδευτικό, τα παντζάρια και σως από κατίκι Δομοκού!
Υλικά
- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες (κομμάτι της επιλογής σας)
- 8 παντζάρια
- 3/4 φλυτζανιού φουντούκια
- 1 φλυτζάνι κατίκι Δομοκού
- 1 1/2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
- Για τη μαρινάδα:
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 2 κουτ. γλυκού βασιλικός
- 3 κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
- 1 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε όλα τα υλικά της μαρινάδας καλά, αλείφουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες μας με ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι περιχύνοντας με όλα τα υλικά της μαρινάδας.
- Τις αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες σκεπασμένες.
- Ψήνουμε τα φουντούκια για 10 λεπτά στους 180 C στο φούρνο και εν συνεχεία αφήνουμε να κρυώσουν. 'Υστερα, σπάμε τα φουντούκια με ένα γουδί ώστε να γίνουν πούδρα.
- Αναμιγνύουμε το κατίκι με τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.
- Τυλίγουμε το κάθε παντζάρι σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε είτε στο μπάρμπεκιου είτε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, χαράζουμε στα τέσσερα και βάζουμε σως και πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι.
- Ψήνουμε τις μπριζόλες μας στο γκριλ για 14 λεπτά από τη μια μεριά και για άλλα 10 λεπτά από την άλλη.
Σημειώσεις συνταγής
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος του κρέατός μας και από το πόσο ζουμερό ή καλά ψημένο το θέλουμε. Καλό είναι πάντως να πάρει ένα ωραίο χρώμα εξωτερικά ώστε να κρατήσει τα ζουμιά του στο εσωτερικό!