Μοσχάρι στιφάδο
Η κλασσική συνταγή για μοσχάρι στιφάδο.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι
- 1 1/2 κιλό κρεμμύδια μικρά
- 2 κρεμμύδια
- 1 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 φύλλο δάφνης
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι ξύδι
- 5 ντομάτες φρέσκες
- 1 κτ.σ. πελτέ
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια το κρέας
- Βάζουμε το λάδι με μία κατσαρόλα και όταν κάψει, προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, τα δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν
- και αυτά.
- Προσθέτουμε το ξύδι ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
- Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και τα ρίχνουμε και αυτά στο κρέας.
- Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να ροδοκοκκινίσουν.
- Τέλος προσθέτουμε τη ντομάτα και 2 ποτήρια νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου να μείνει με την σάλτσα.
- Καλή όρεξη!