Μοσχάρι ή αρνί με κυδώνια
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κρέας
- 1 1/4 κιλό κυδώνια
- 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο
- 1 κουταλιά πάστα
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- αλάτι, πιπέρι
- ανάλογο νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε κανονικές μερίδες, το πλένουμε το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε στη κατσαρόλα με το βούτυρο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να καβουρδιστεί.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα λιωμένη σε ένα φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, 1-2 φλυτζάνια νερό ακόμη και τ' αφήνουμε να βράσουν επί 30 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα κυδώνια από τα φλούδια και τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε χονδρές φέτες (κάθε κυδώνι σε 6 περίπου φέτες), τα πλένουμε τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο κρέας να βράσουν μαζί.
- Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό.
- Το φαγητό πρέπει στο τέλος να μείνει μόνο με το βούτυρο του.
Η συνταγή Μοσχάρι ή αρνί με κυδώνια μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-06 13:45