Μοσχάρι ή αρνί με κυδώνια

Μοσχάρι ή αρνί με κυδώνια - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 6
  • Ψήφισε την συνταγή

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας
  • 1 1/4 κιλό κυδώνια
  • 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο
  • 1 κουταλιά πάστα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ανάλογο νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε κανονικές μερίδες, το πλένουμε το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε στη κατσαρόλα με το βούτυρο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να καβουρδιστεί.
  2. Προσθέτουμε τη ντομάτα λιωμένη σε ένα φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, 1-2 φλυτζάνια νερό ακόμη και τ' αφήνουμε να βράσουν επί 30 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα κυδώνια από τα φλούδια και τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε χονδρές φέτες (κάθε κυδώνι σε 6 περίπου φέτες), τα πλένουμε τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο κρέας να βράσουν μαζί.
  4. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  5. Το φαγητό πρέπει στο τέλος να μείνει μόνο με το βούτυρο του.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα