Μαρόν γλασσέ με κάστανο
Το κάστανο σε όλο του το μεγαλείο!
Υλικά
- 1 κιλό κάστανα βρασμένα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Με το νερό και τη ζάχαρη φτιάχνουμε ένα σιρόπι στο οποίο όταν Κρυώσει ρίχνουμε τα κάστανα που πρέπει να είναι ολόκληρα. Μετά από 12 ώρες που τα αφήνουμε, για να τραβήξουν σιρόπι, τα βράζουμε για 5΄. Τα αφήνουμε πάλι για 5-6 ώρες και τα ξαναβράζουμε για 5΄. Επαναλαμβάνουμε τα ίδια για 3 φορές. Στο τέλος βγάζουμε τα κάστανα με τρυπητή κουτάλα και δένουμε πολύ καλά το σιρόπι αφού ρίξουμε μέσα και λίγο χυμό λεμονιού. Βάζουμε μέσα τα κάστανα και τα αφήνουμε για αρκετές ώρες. Τα βγάζουμε τέλος προσεκτικά με δύο πιρούνια και αφού στεγνώσουν τα φυλάμε μέσα σε χαρτάκια.