Μανιτάρια πλευρώτους με μουστάρδα και δεντρολίβανο
Μια συνταγή νόστιμη, εύκολη και υγιεινή, για τους λάτρεις των μανιταριών: μανιτάρια πλευρώτους με μουστάρδα και δεντρολίβανο!
- Κατηγορία: Νηστίσιμα γλυκά
- Σερβίρει 4
- Εύκολο
Υλικά
- 1 κιλό πλευρώτους καλά καθαρισμένα
- 70ml ελαιόλαδο
- χυμός 1 λεμονιού
- 300 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών
- 80 γραμμ. μουστάρδα απαλή
- 1 κ. σούπας δεντρολίβανο ξερό (κοπανισμένο)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεκινάμε την προετοιμασία μας προθερμαίνοντας το φούρνο στους 160 C.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι και τοποθετούμε μια στρώση από πλευρώτους με το κοτσάνι προς τα πάνω.
- Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ζωμό, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν τα υλικά.
- Περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μανιτάρια και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά έως ότου μαλακώσουν αλλά να συνεχίζουν να είναι ζουμερά.