Μανιτάρια πλευρώτους με μουστάρδα και δεντρολίβανο

Μανιτάρια πλευρώτους με μουστάρδα και δεντρολίβανο

Μια συνταγή νόστιμη, εύκολη και υγιεινή, για τους λάτρεις των μανιταριών: μανιτάρια πλευρώτους με μουστάρδα και δεντρολίβανο!

  • Κατηγορία: Νηστίσιμα γλυκά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3 (9 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό πλευρώτους καλά καθαρισμένα
  • 70ml ελαιόλαδο
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 300 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών
  • 80 γραμμ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ. σούπας δεντρολίβανο ξερό (κοπανισμένο)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεκινάμε την προετοιμασία μας προθερμαίνοντας το φούρνο στους 160 C.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι και τοποθετούμε μια στρώση από πλευρώτους με το κοτσάνι προς τα πάνω.
  3. Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ζωμό, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν τα υλικά.
  4. Περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μανιτάρια και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά έως ότου μαλακώσουν αλλά να συνεχίζουν να είναι ζουμερά.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα