Νηστίσιμα ψητά μήλα

Νηστίσιμα ψητά μήλα

Γλυκό με πλούσια γεύση και νηστίσιμο; Η απάντηση είναι ψητά μήλα με κανέλα και σταφίδα! Απολαύστε τα.

  • Κατηγορία: Νηστίσιμα γλυκά
  • Σερβίρει 5
  • Average: 3.8 (5 votes)

Υλικά

  • 5 μήλα μεγάλα
  • 6 κ. γλυκού σταφίδα μαύρη
  • 6 κ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρούμι
  • 1/2 κ. γλυκού βούτυρο για κάθε μήλο
  • 1 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο ρούμι για 25 λεπτά.
  2. Αφαιρούμε την φλούδα και τα κουκούτσια των μήλων με ένα μαχαίρι ή το ειδικό εργαλείο .
  3. Απλώνουμε τα μήλα σε ένα ταψί και μέσα στην τρύπα βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού σταφίδες και από πάνω ένα κουταλάκι ζάχαρη.
  4. Προσθέτουμε πάνω από την ζάχαρη και μια κουταλιά βούτυρο.
  5. Ρίχνουμε στο ταψί το νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο,
  6. Ψήνουμε στους 190c για 50 λεπτά.
  7. Καλή σας απόλαυση!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα