Υλικά
- 3/4 κιλού μανιτάρια
- 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι καλό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
- 1/2 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
- 2 λεμόνια (χυμός)
- 1 ματσάκι απο λίγο σέλινο, μαϊντανό, άνηθο και 2 φύλλα δάφνης (δεμένα όλα μαζί)
- αλάτι, πιπέρι χονδρό
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμύδια. Βάζετε σε πλατιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τα ρίχνετε μέσα να καβουρδιστούν ελαφρά.
- Προσθέτετε το κρασί, το χυμό των λεμονιών και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό. Ρίχνετε το ματσάκι με τ'αρωματικά και λίγους κόκκους πιπέρι. Αφήνετε να βράσουν 20-25 λεπτά.
- Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα μανιτάρια (αν είναι μεγάλα τα κόβετε στα δύο).
- Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε αλάτι και αφήνετε να βράσουν μαζί με τα κρεμμυδάκια 10-15 λεπτά. Αφαιρείτε το ματσάκι των αρωματικών και σερβίρετε αμέσως.
- Πρέπει να έχουν μείνει μόνο με το λάδι τους.
Η συνταγή Μανιτάρια λαδερά μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-05-31 10:23