Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και σπανάκι

Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και σπανάκι - συνταγές μαγειρικής

Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και φέτα. Ένα συνοδευτικό που θα συναρπάσει τους λάτρεις των μανιταριών και όχι μόνο!

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.3 (4 votes)

Υλικά

  • 4 μανιτάρια portobello
  • 1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 100 γρ. σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. φέτα
  • 2 κ. σούπας ξινόγαλα
  • 1 πιπεριά καυτερή μικρή (ξεσποριασμένη)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε τη φέτα με το ξινόγαλα και την καυτερή πιπεριά στο μίξερ ώστε να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
  2. Στη συνέχεια κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια για να τα χρησιμοποιήσουμε στο μείγμα.
  3. Σε ζεστό ελαιόλαδο σε τηγάνι, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια μανιταριών, το κρεμμυδάκι, το σπανάκι και το μοσχοκάρυδο για 5 λεπτά.
  4. Αναμιγνύουμε το μείγμα σπανάκι με το μείγμα τυριού.
  5. Προσθέτουμε το δυόσμο και γεμίζουμε τα μανιτάρια.
  6. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και ψήνουμε τα μανιτάρια σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 C.
  7. Σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά ως ορεκτικά.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα