Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και σπανάκι
Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και φέτα. Ένα συνοδευτικό που θα συναρπάσει τους λάτρεις των μανιταριών και όχι μόνο!
Υλικά
- 4 μανιτάρια portobello
- 1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- 100 γρ. σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. φέτα
- 2 κ. σούπας ξινόγαλα
- 1 πιπεριά καυτερή μικρή (ξεσποριασμένη)
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε τη φέτα με το ξινόγαλα και την καυτερή πιπεριά στο μίξερ ώστε να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
- Στη συνέχεια κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια για να τα χρησιμοποιήσουμε στο μείγμα.
- Σε ζεστό ελαιόλαδο σε τηγάνι, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια μανιταριών, το κρεμμυδάκι, το σπανάκι και το μοσχοκάρυδο για 5 λεπτά.
- Αναμιγνύουμε το μείγμα σπανάκι με το μείγμα τυριού.
- Προσθέτουμε το δυόσμο και γεμίζουμε τα μανιτάρια.
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και ψήνουμε τα μανιτάρια σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 C.
- Σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά ως ορεκτικά.