Μακαρονάδα με σουπιές
Μακαρονάδα με σουπιές, με το μελάνι τους ή χωρίς, για τους λάτρεις των θαλασσινών και των ζυμαρικών.
Υλικά
- 3 σουπιές με το μελάνι τους
- 400 γρ. χοντρά μακαρόνια
- 300 γρ. κρεμμύδια άσπρα
- 4 μικρές ντομάτες
- Μαϊντανός
- Σκόρδο
- ελαιόλαδο
- Αλάτι - Πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τις σουπιές βγάζοντας το κόκαλο, το «δόντι» και τα μάτια τους.
- Βγάζουμε και τα εντόσθια, προσέχοντας να μη σπάσει η «φούσκα» με το μελάνι, που θα μας χρησιμεύσει να φτιάξουμε τη σάλτσα για τα ζυμαρικά.
- Βράζουμε τα πλοκάμια για 20 λεπτά, μετά προσθέτουμε και το σώμα της σουπιάς και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
- Στραγγίζουμε, κόβουμε σε μικρά κομματάκια, και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λάδι,σκόρδο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε και τις ντοματούλες, αφού τις ξεφλουδίσουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
- Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φετούλες, μαζί με ελάχιστο λάδι, να ξανθύνει.
- Προσθέτουμε τις «φούσκες» με το μελάνι, 2 κουτάλες νερό από βράσιμο των ζυμαρικών και, τέλος, τα ζυμαρικά βρασμένα al dente.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε άμεσα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μαϊντανό.