Υλικά
- 1 1/2 κιλό σπανάκι
- 3 αυγά
- 2 κ.σ.κοφτές βούτυρο φρέσκο
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψίχα ψωμιού
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
- αλάτι,πιπέρι
- φρυγανιά κοπανισμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε και βράζετε το σπανάκι.
- Το σουρώνετε σε τρυπητό και το πιέζετε να φύγει όλο το νερό.
- Τοποθετείτε λίγο-λίγο επάνω σε μάρμαρο ή και μέσα σε πιάτο και το κόβετε με δύο μαχαίρια ψιλά -ψιλά κομματάκια.
- Το βάζετε σε σουπιέρα βαθιά και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ψωμί τριμμένο στεγνό, το ένα αυγό ολόκληρο και τους δύο κρόκους, το βούτυρο, το τυρί και το κρεμμύδι περασμένο από ψιλό τρίφτη.
- Τα ζυμώνετε όλα και παίρνοντας λίγο-λίγο,πλάθετε σε σχήμα κυλινδρικό ή στρογγυλό. Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια με 2 κουταλιές νερό, βουτάτε τις κροκέτες σε φρυγανιά κοπανισμένη, μετά στο αυγό, μετά πάλι σε φρυγανιά και τις τηγανίζετε σε λάδι ή βούτυρο ώσπου να ροδίσουν απ'όλες τις πλευρές.
Η συνταγή Κροκέτες σπανάκι μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-12 12:16