Κουσκούς με αγγούρι
Υλικά
- 120 γρ. αμαγείρευτο κουσκούς ή πλιγούρι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
- 3/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 αγγούρι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/4 φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 6 φύλλα μαρούλι
- 6 φέτες λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράστε σχεδόν 2 φλιτζάνια νερό σε ένα μεσαίο σκεύος και εν συνεχεία ρίξτε για βράσιμο το κουσκούς.Ανακατέψτε καλά, κατεβάστε μόλις είναι έτοιμο από τη φωτιά και αφήστε να πάρει 8ερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά.
- Στο μεταξύ σε ένα μεσαίο μπωλ ανακατέψτε ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Αναμείξτε το αγγούρι, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, το βασιλικό και το κουσκούς.
- Ανακατέψτε καλά και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Τοποθετείστε σε ένα πιάτο τα φύλλα μαρουλιού.
- Ρίξτε από πάνω το μείγμα κουσκούς και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού.
Σημειώσεις συνταγής
Πολύ δροσιστικό πιάτο! Μπορεί να αποτελέσει τέλειο συνοδευτικό για ψητά ή καυτερό κρέας τύπου κεμπάπ!