Κοτόπουλο μαρσάλα
Ένα απολαυστικό πιάτο για κοτόπουλο, με κρασί marsala και μανιτάρια.
Υλικά
- 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
- 4 στήθη κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλο και πέτσα)
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κομμένα μανιτάρια
- 1/2 φλιτζάνι κρασί Marsala
- 1/4 φλιτζανιού λικέρ (σέρυ) για μαγείρεμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και καλύπτουμε τα στήθη κοτόπουλο με το μείγμα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέσα σε λάδι σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε το κοτόπουλο μέσα ώστε να ροδίσει και από τις δύο μεριές.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και σβήνουμε με κρασί και λικέρ.
- Καλύπτουμε το τηγάνι και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ώστε να μην ροζίζει πια το κοτόπουλο μέσα.