Κοτόπουλο μαρσάλα

Κοτόπουλο μαρσάλα - συνταγές μαγειρικής - Κοτόπουλο

Ένα απολαυστικό πιάτο για κοτόπουλο, με κρασί marsala και μανιτάρια.

  • Κατηγορία: Κοτόπουλο
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (3 votes)

Υλικά

  • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
  • 4 στήθη κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλο και πέτσα)
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κομμένα μανιτάρια
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί Marsala
  • 1/4 φλιτζανιού λικέρ (σέρυ) για μαγείρεμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και καλύπτουμε τα στήθη κοτόπουλο με το μείγμα.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέσα σε λάδι σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε το κοτόπουλο μέσα ώστε να ροδίσει και από τις δύο μεριές.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και σβήνουμε με κρασί και λικέρ.
  4. Καλύπτουμε το τηγάνι και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ώστε να μην ροζίζει πια το κοτόπουλο μέσα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα