Κοτόπουλο και ρύζι με καρύδια
Υλικά
- 1 κοτόπουλο
- 2 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- λίγο σέλινο(χοντροκομμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 1/2 ρύζι Καρολίνα ή μπόνετ
- 150 γρ. φυτίνη
- 300 γρ. ψίχα καρύδια σε μικρά κομμάτια
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λεμόνι χυμό
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε το κοτόπουλο με νερό κρύο σε μια κατσαρόλα μαζί με τα χοντροκομμένα κρεμμύδια, καρότα, σέλινο, σκόρδο, θυμάρι.
- Αφού βράσουν όλα μαζί τα βγάζετε σε μια πιατέλα και σουρώνετε το ζουμί, σε μια άλλη κατσαρόλα.
- Προσθέτετε στο ζωμό, το λεμόνι, δοκιμάζοντας το αλάτι-πιπέρι. Βράζετε το ζωμό και ρίχνετε το ρύζι αφήνοντας το να βράσει 15 λεπτά.
- Βάζετε τη φυτίνη σε ένα τηγάνι να κάψει και ανακατεύοντας ρίχνετε τη ψίχα καρύδι να σωταριστεί.
- Ανακατεύοντας προσθέτετε το σοταρισμένο καρύδια μέσα στο ρύζι να πάρει μυρωδιά.
- Κοτόπουλο και ρύζι σερβίρονται μαζί.
Σημειώσεις συνταγής
Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο σας επίσης με Μαρινάτα για ψητό κοτόπουλο