Κοτόπουλο γιουβέτσι

Κοτόπουλο γιουβέτσι - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κοτόπουλο
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 1 φλ. τσ. λάδι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μπαστουνάκι κανέλας
  • λίγα γαρίφαλα ολόκληρα
  • 1 γεμάτη κ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε το κοτόπουλο καλά από πέτσες και λίπη, το πλένουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα σοτάρουμε στο λάδι. Ρίχνουμε και τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τον πελτέ, το αλατοπίπερο, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε νερό και, αφού πάρει βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει. Όταν θα έχει σχεδόν βράσει το κριθαράκι, ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και αφού πάρουν όλα μαζί μια βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά με αρκετό ζουμί και αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για να το πιουν.

Σημειώσεις συνταγής

Κλασική ελληνική συνταγή, ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι. Το γιουβέτσι, μπορούμε να το φτιάξουμε και στο φούρνο, βάζοντας το βρασμένο κοτόπουλο μαζί με το ζουμί του σε ταψί και προσθέτοντας το κριθαράκι. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η αναλογία νερού και ζυμαρικού, ώστε το φαγητό σας να είναι χυλωμένο, αλλά όχι πηχτό.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα