Καροτόσουπα

Καροτόσουπα - συνταγές μαγειρικής - σούπες

Συνταγή για καροτόσουπα, μια βελουτέ σούπα από θρεπτικά και υγιεινά υλικά όπως καρότα, τζίντζερ, κρέμα και κόλιανδρο. Δοκιμάστε τη!

  • Κατηγορία: Σούπες
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.3 (6 votes)

Υλικά

  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 450 γρ. καρότα
  • 1 κ. σούπας τριμμένο ginger (τζίντζερ)
  • 1 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 600 ml ζωμός λαχανικών
  • 125 ml κρέμα γάλακτος (χαμηλών λιπαρών)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα σε κυβάκια.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε την καροτόσουπα για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  4. Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
  5. 'Έπειτα ρίχνουμε το τζίντζερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον ζωμό.
  6. Παίρνουν μια βράση και μετά χαμηλώνουμε για να σιγοβράσει περίπου 30-35 λεπτά.
  7. Αφού βράσει η καροτόσουπα μας, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
  8. Στη συνέχεια τη λιώνουμε σε μπλέντερ.
  9. Τη μεταφέρουμε ξανά στη κατσαρόλα μας, προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και τη ζεσταίνουμε ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά!
  10. Γαρνίρουμε την καροτόσουπα με φρέσκο κόλιανδρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα