Καροτόσουπα
Συνταγή για καροτόσουπα, μια βελουτέ σούπα από θρεπτικά και υγιεινά υλικά όπως καρότα, τζίντζερ, κρέμα και κόλιανδρο. Δοκιμάστε τη!
Υλικά
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 450 γρ. καρότα
- 1 κ. σούπας τριμμένο ginger (τζίντζερ)
- 1 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 600 ml ζωμός λαχανικών
- 125 ml κρέμα γάλακτος (χαμηλών λιπαρών)
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα σε κυβάκια.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε την καροτόσουπα για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
- Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
- 'Έπειτα ρίχνουμε το τζίντζερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον ζωμό.
- Παίρνουν μια βράση και μετά χαμηλώνουμε για να σιγοβράσει περίπου 30-35 λεπτά.
- Αφού βράσει η καροτόσουπα μας, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια τη λιώνουμε σε μπλέντερ.
- Τη μεταφέρουμε ξανά στη κατσαρόλα μας, προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και τη ζεσταίνουμε ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά!
- Γαρνίρουμε την καροτόσουπα με φρέσκο κόλιανδρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!