Καρμπονάρα
Η κλασική - αγαπημένη καρμπονάρα, για τους λάτρεις των ζυμαρικών!
Υλικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 1 κύβο λαχανικών
- 300 γρ. μπέικον καπνιστό κομμάτι
- 4 κρόκους αυγών
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τα λιγκουινι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας με αλάτι και τον κύβο.
- Κόβουμε το μπέικον σε κύβάκια.
- Σοτάρουμε σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει χρώμα.
- Ανακατεύουμε με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, 150 ml από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια, την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σουρώνουμε τα λιγκουίνι, προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με νιφάδες παρμεζάνας, φύλλα ρόκας, φρεσκοκομμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.
Σημειώσεις συνταγής
Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα ώστε να ψηθούν οι κρόκοι των αυγών.