Καραμελωμένα κεράσια
Πώς γαρνίρουμε μια τούρτα; Μπορούμε να καραμελώσουμε κεράσια και να τα διακοσμήσουμε από πάνω! Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή!
Υλικά
- 250 γραμμ. κεράσια
- 250 γραμμ. ζάχαρη
- 50 γραμμ. γλυκόζη
- 50 γραμμ. νερό
- 3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, νερό και 3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, σε μια κατσαρόλα και φτιάχνουμε μια παχιά καραμέλα στους 150 με 160 °C.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει καραμέλα για λίγα λεπτά και βουτάμε μερικά κεράσια πιάνοντας τα από το κοτσάνι.
- Τα καραμελωμένα κεράσια κατά αυτόν τον τρόπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καταπληκτική γαρνιτούρα σε τούρτες.
- Βέβαια, πριν τα γαρνίρουμε τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικη λαδόκολλα να στραγγίξει η πολλή καραμέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Μ' αυτά γαρνίρουμε οποιαδήποτε τούρτα θέλουμε.
Σημειώσεις συνταγής
Τα καραμελωμένα κεράσια ταιριάζουν τέλεια για γαρνίρισμα στην τούρτα Black Forest.