Καραμελωμένα καρότα

Καραμελωμένα καρότα - συνταγές μαγειρικής - λαχανικά

Μια απλή συνταγή για καραμελωμένα καρότα με απαλή σάλτσα σφενδάμου που μπορείτε να φτιάξετε ως πολύ ωραίο συνοδευτικό!

  • Κατηγορία: Λαχανικά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 3.5 (6 votes)

Υλικά

  • 1300 γρ. μικρά καρότα
  • 2 κ. σούπας σιρόπι σφένδαμου
  • 2 κ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείστε τα καρότα σε ένα μεγάλο σκεύος και καλύψτε τα με νερό.
  2. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν, στεγνώστε καλά και ξαναβάλτε στο αρχικό σκεύος.
  3. 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα, προσθέστε σιρόπι σφενδάμου και βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν τα καρότα.

Σημειώσεις συνταγής

Είναι πολύ νόστιμο συνοδυετικό για ψητό κρέας ή ρύζι.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα