Hollandaise - ολαντέζ

Hollandsaise saltsa se ayga

Hollandaise - ολαντέζ, η κλασσική και αγαπημένη σως!

  • Κατηγορία: Σάλτσες
  • Σερβίρει 2
  • Average: 5 (2 votes)

Υλικά

  • 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 κρόκους
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Φτιάχνουμε ένα μπεν μαρί πάνω σε μάτι κουζίνας και βάζουμε μέσα ένα μπολάκι.
  2. Ρίχνουμε στο μπολ το ξίδι, τους κρόκους, το νερό και τη μουστάρδα.
  3. Ανακατεύουμε για 3-5 λεπτά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα μας.
  4. Προσέχουμε να ανακατεύουμε και τις άκρες για να μην ψηθεί το αυγό στα τοιχώματα του μπολ.
  5. Όταν το μείγμα μας έχει πήξει αρκετά και αφήνει σημάδια στη βάση του μπολ αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας το μπεν μαρί.
  6. Ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο στο μπολ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός την ολλανδέζ μας.
  7. Προσέχουμε να απορροφηθεί το βούτυρο όσο ανακατεύουμε πριν ρίξουμε την υπόλοιπη ποσότητα γιατί αλλιώς η ολλανδέζ μας θα κόψει.
  8. Η Hollandaise - ολαντέζ μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα