Υλικά
- 1/2 κιλό σαλιγκάρια
- 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτάκι κονκασέ
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 2 φύλλα δάφνης
- ελαιόλαδο, ξύδι
- 1/2 ποτηράκι νερού, νερό
- αλάτι, πιπέρι
- μπούκοβο
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, όπως και το σκόρδο.
- Σε κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε τα κρεμμύδια ελαφρά.
- Μόλις γίνουν διάφανα, προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και τα γυρνάμε 2-3 φορές.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι.
- Το αφήνουμε να βράσει καλά τόσο, ώστε να δέσει η σάλτσα του, 45 λεπτά περίπου.
- Μπορούμε να το συνοδέψουμε και με ρύζι μπασμάτι.
Η συνταγή Χοχλιοί στιφάδο μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-13 10:18