Γλυκό του κουταλιού
Γλυκό του κουταλιού γίνονται τα περισσότερα φρούτα με πολύ πετυχημένα αποτελέσματα. Σας παρουσιάζουμε την γενική συνταγή για γλυκό του κουταλιού.
- Κατηγορία: Γλυκό του κουταλιού
- Σερβίρει 30
- Εύκολο
Υλικά
- 1 κιλό φρούτα (της επιλογής σας)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 Φλ. νερό
- 1 κ. γλυκού λεμόνι (χυμό)
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τα φρούτα από κουκούτσια.
- Από τα εσπεριδοειδή κρατάμε μόνο τα φλούδια.
- Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει μέχρι να δέσει η ζάχαρη και να γίνει αρκετά πηχτό.
- Ρίχνουμε τα φρούτα και αφήνουμε να βράσει καλά μέχρι να ξαναδέσει το γλυκό.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ακόμη και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε το γλυκό του κουταλιού σε βάζα ανάποδα για 24 ώρες.