Γλυκό μπαμπάς
Υλικά
- 600γρ. αλεύρι
- 10 γρ. μαγιά της μπύρας
- 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 5 αυγά
- Για το σιρόπι
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ποτηράκι κονιάκ
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα.
- Ρίχνουμε 1/2 ποτήρι αλεύρι και μια πρέζα αλάτι.
- Κάνουμε μια ζύμη πολύ μαλακή και την αφήνουμε να ανέβει.
- Τότε βάζουμε σε μια λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι, το προζύμι και τα υπόλοιπα υλικά.
- Τα ζυμώνουμε αρκετή ώρα ώσπου να αρχίσει να ξεκολλά η ζύμη από τα χέρια.
- Αδειάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα.
- Την αφήνουμε να φουσκώσει και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας με ζάχαρη, νερό και το ποτηράκι κονιάκ.
- 'Όταν κρυώσει ο μπαμπάς, τον περιχύνουμε με σιρόπι.
Σημειώσεις συνταγής
Γαρνίρουμε το γλύκισμα με σαντιγί αν μας αρέσει.