Γιουρβαλάκια αυγολέμονο

Γιουρβαλάκια αυγολέμονο - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κιμάς
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.2 (13 votes)

Υλικά

  • 3/4 κιλού κιμάς
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1-2 λεμόνια
  • αλάτι,πιπέρι,νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ο κιμάς μπορεί να είναι από οποιοδήποτε κρέας τρυφερό.
  2. Τον βάζετε σε λεκανίτσα και προσθέτετε το ρύζι πλυμένο,το κρεμμύδι,τον μαϊντανό,τα 2 ασπράδια αυγών,αλάτι και πιπέρι.
  3. Τα ζυμώνετε καλά.Τα βάζετε στη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
  4. Πλάθετε τα γιουβαρλάκια σε σχήμα στρογγυλό και τα αραδιάζετε στη κατσαρόλα σε σειρές.
  5. Όταν τελειώσουν,τα σκεπάζετε με ζεστό νερό,και τα βάζετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με λίγο ζουμί(περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού).
  6. Χτυπάτε τότε τους 2 κρόκους,προσθέτετε το χυμό του λεμονιού,σε συνέχεια ζουμί από το φαγητό και περιχύνετε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα.
  7. Ανακινείτε τη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα