Κιμάς
Ο κιμάς είναι το κλασικό συνοδευτικό για μακαρόνια, ρύζι και άλλες πιο εξεζητημένες γεύσεις. Κλασικός αλλά όχι βαρετός αφού η συγκεκριμένη συνταγή δίνει νοστιμιά στα φαγητά μας.
Υλικά
- 1/2 κ. κιμά
- 1/2 φλ. λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. κρασί
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουτί ντοματάκια
- 1 κ. σούπας πελτέ
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μία κατσαρόλα καίμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει.
- Προσθέτουμε την κανέλα , το αλατοπίπερο και το σκόρδο.
- Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να γίνει σχετικά συμπαγής.
- Βγάζουμε την κανέλα .
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο την μακαρονάδα μας ή το ρύζι και απολαμβάνουμε την δημιουργία μας!
Σημειώσεις συνταγής
Μπορείτε αν σας αρέσει να προσθέσετε στον κιμά ψιλοκομμένο καρότο ή τριμμένο στον τρίφτη.