Γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα
Παραδοσιακή συνταγή για τα αγαπημένα γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα.
Υλικά
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 κ.σ λικέρ
- 200 γραμμάρια μαρμελάδα
- μια πρέζα αλάτι
- ξύσμα λεμονιού
- 1 ολόκληρο αυγό και 2 κρόκοι
- 150 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγαλούτσικο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τα αυγά.
- Αφού δουλέψουμε καλά το μείγμα μας, ανοίγουμε φύλλο με πάχος γύρω στα 7-8 χιλιοστά και με μια μεγάλη κουπ-πατ σε σχήμα κύκλου κόβουμε τη ζύμη σε ζυγό αριθμό ώστε να έχουν όλα τα μπισκότα μας καπάκι!.
- Στα μισά από αυτά, κόβουμε με μια μικρότερη κουπ-πατ σε έναν μικρότερο κύκλο στο κέντρο τους ώστε να σας προκύψουν τον δεύτερο κύκλο μπισκότου ή με ένα σε σχήμα αστεριού για Χριστουγεννιάτικο σχήμα.
- Βάζουμε από λίγη μαρμελάδα στα μεγάλα και ολόκληρα κυκλικά μπισκότα (στα κάτω μέρη του μπισκότου δηλαδή), στο κέντρο τους.
- Ρίχνουμε πάνω τους τα μικρά κυκλικά μπισκότα, ώστε να φαίνεται στο κέντρο ένας κύκλος από μαρμελάδα.
- Πιέζουμε ελαφριά ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους με τη μαρμελάδα.
- Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε τα μπισκότα μας, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.