Φασολάκια με γαρίδες
Μια κυκλαδίτικη συνταγή για φασολάκια με γαρίδες που κάνει θραύση το καλοκαίρι και συνδυάζει δυο από τις πιο ωραίες γεύσεις τις Ελλάδας.
- Κατηγορία: Παραδοσιακές
- Σερβίρει 6
- Εύκολο
Υλικά
- 1 κιλό φασολάκια
- 700 γρ. γαρίδες ολόκληρες Νο 4
- 1/2 κιλό κρεμμύδια
- 5 τομάτες φρεσκοτριμμένες
- 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα σκεύος, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τις ντομάτες, και μαγειρεύουμε καλά μέχρι να μαραθούν.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Μόλις είναι μισοβρασμένα τα φασολάκια, προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά σε σιγανή θερμοκρασία.
- Σερβίρουμε τα φασολάκια με τις γαρίδες και κρύα.