Αρακάς με ρύζι
Εύκολος και γευστικός αρακάς για συνοδευτικό ή και κυρίως για τις νηστείες μας.
Υλικά
- 1 κιλό αρακά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τον αρακά και τον στραγγίζουμε.
- Πλένουμε το ρύζι καλά και το βράζουμε, στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε με ζεστό νερό.
- Ξανά στραγγίζουμε καλά.
- Ανακατεύουμε τον αρακά με το ρύζι και περιχύνουμε το φαγητό με το λιωμένο βούτυρο. Το βάζουμε σε φόρμα και το διατηρούμε ζεστό σε χλιαρό φούρνο.