Σπετζοφαΐ Πηλίου
Μία διάσημη συνταγή του Πηλίου είναι το Σπετζοφάϊ του. Νόστιμο, μυρωδάτο και γευστικό αποτέλεσμα ο συνδυασμός λουκάνικου και πιπεριάς.
Υλικά
- 1 Κιλό πιπεριές (πράσινες)
- 4 λουκάνικα (χωριάτικα)
- 1 κιλό ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 1 Φλ. λάδι
- 2 κτ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μύλο των λαχανικών.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε ελαφρά τις πιπεριές και τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το σπετζοφάϊ να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Καλή μας όρεξη!