Πρασόρυζο κοκκινιστό με τραχανά
Πρασόρυζο κοκκινιστό με τραχανά, μια πολύ νόστιμη και θρεπτική ιδέα για να χρησιμοποιήσετε και τον τραχανά σας, αλλά και το πράσο!
Υλικά
- 1 κιλό πράσα σε ροδέλες
- (το λευκό μέρος και το πράσινο
- μέχρι το τρυφερό του κομμάτι)
- 200γραμμ. τραχανάς γλυκός σταρένιος
- 450γραμμ. τοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθος
- 2 φύλλα δάφνη
- 200ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα σχετικά μεγάλη προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ξεκινάμε σωτάροντας τα πράσα μας για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε και τον τραχανά και τον σωτάρουμε και αυτόν.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια με το χυμό, τα φύλλα δάφνης, το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε με νερό.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για μισή περίπου ώρα μέχρι να πήξει το φαγητό και να μείνει με το λάδι του.
- Κατά το μαγείρεμα προσθέτουμε νεράκι και ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσει.
- Στο τέλος προσθέτουμε τον άνιθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.