Τηγανόψωμο με μέλι και κανέλλα
Κλασική και παραδοσιακή ελληνική συνταγή για πρωινό, κολατσιό ή επιδόρπιο. Τα τηγανόψωμα μυρίζουν Ελλάδα και σας τα ξαναθυμίζουμε! Τρώγονται γλυκά ή αλμυρά, εδώ σας παρουσιάζουμε τη γλυκιά εκδοχή τους!
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι σκληρό (για ζύμωμα χωριάτικου ψωμιού)
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- μέλι
- κανέλλα
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεκινάμε πρώτα κοσκινίζοντας το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά.
- Κάνουμε μια ζύμη μαλακή, φροντίζουμε όμως να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να κάνει η ζύμη μας φουσκάλες, και την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
- Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και σε μια μεγάλη επιφάνεια τα ανοίγουμε είτε με τα χέρια μας είτε με τον πλάστη.
- Ρίχνουμε τα πιτάκια σε καυτό λάδι και τα τρυπάμε με το πηρούνι σε πολλά σημεία να ψηθούν και να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο μεριές.
- Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλλα και ζάχαρη άχνη!
Σημειώσεις συνταγής
Τρώγονται ζεστά τα τηγανόψωμα! Αντί για μέλι, κανέλλα και ζάχαρη άχνη κάποιος μπορεία να τα προτιμήσει αλμυρά και να τα γεμίσει πριν το τηγάνισμα με κομματάκια από τυρί φέτα, οπότε και έχουμε τέλεια τυρόψωμα!