Αυγά ποσέ

Αυγά ποσέ

Τα αυγά ποσέ είναι μια γαλλική συνταγή η οποία δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο για να την πετύχουμε. Ας δούμε πως.

  • Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
  • Σερβίρει 2
  • Average: 3.7 (49 votes)

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 κ. γλυκού κοφτό αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνουμε στο τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό,
  2. 1 κουταλιά σούπας ξύδι και 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι.
  3. Μόλις πάρει βράση το νερό σπάμε τα αυγά, ένα - ένα μέσα σε ένα πιατάκι και τα αφήνουμε να "γλιστρήσουν" μέσα στο νερό.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνετε τα αυγά να ποσαριστούν, για 3 ως 5 λεπτά, ή μέχρι να πήξει το ασπράδι τους.
  5. Βγάζουμε τα αυγά ποσέ από το νερό με κουτάλα και τα σερβίρουμε, αν θέλουμε, πάνω σε ζεστές βουτυρωμένες φρυγανιές.

Σημειώσεις συνταγής

Το αυγό ποσέ είναι πολύ δημοφιλής συνταγή, συνοδευτικό άπειρων εδεσμάτων. Από το πρωινό, πάνω σε φρυγανιές, έως τις σαλάτες και τα γκουρμέ πιάτα που θα σερβίρουμε σε ένα δείπνο.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα