Πατάτες στο φούρνο με κρόκο Κοζάνης
Μια παραδοσιακή συνταγή με τον περίφημο κρόκο Κοζάνης για πεντανόστιμες πατάτες στο φούρνο.
Υλικά
- 1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
- 200γρ. φυτίνη λιωμένη
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 μέτρια σελινόριζα ψιλοκομμένη
- 1 πράσο κομμένο σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
- 6-8 στίγματα από κρόκο Κοζάνης
- 1 κύβος λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα με 2 1/2 λίτρα νερό βράζουμε το νερό και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης.
- 'Όταν δούμε ότι αρχίζει και "βάφει" το νερό, προσθέτουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 7 λεπτά.
- Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Κρατάμε το νερό όπου έβρασαν.
- Προσθέτουμε στις πατάτες όλα τα λαχανικά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε μέχρι να καλυφθούν μέχρι τη μέση.
- Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με λιωμένη φυτίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35 λεπτά.