Πρασόρυζο

Πρασόρυζο - συνταγή για πρασόρυζο

Συνταγή για πρασόρυζο που δοκιμάσαμε στην Πάτμο και λατρέψαμε. Νοσταλγικές γεύσεις , ρύζι και πράσο συνδυάζονται τέλεια.

  • Κατηγορία: Λαχανικά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4 (8 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό πράσα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. τσαγιού ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφαιρούμε την ρίζα από τα πράσα καθώς και τα πράσινα φύλλα τους.
  2. Βάζουμε τα πράσα σε μια κατσαρόλα με 1 1/2 φλιτζάνι νερό και τα βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό.
  3. Προσθέτουμε κρεμμύδι και λάδι, σοτάρουμε καλά και ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να στεγνώσει εντελώς το πρασόρυζο.
  4. Ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα και το πελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το πρασόρυζο για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  5. Αμέσως μόλις το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σερβίρουμε το πρασόρυζο χλιαρό.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα