Κρεατόσουπα με λαχανικά

Κρεατόσουπα με λαχανικά - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Η κρεατόσουπα σε συνδιασμό με ωραία λαχανικά είναι εξαιρετικά θρεπτική και νόστιμη.

  • Κατηγορία: Σούπες
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.7 (6 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους (ποντίκι)
  • 6 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 3 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 σελινόριζα κομμένη σε κύβους
  • 1 τομάτα κομμένη σε 4 κομμάτια
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο ή 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κύβο για ζωμό βοδινού
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 1/2 λίτρο νερό και το αφήνουμε να βράσει.
  2. Προσθέτουμε τους κύβους μοσχαριού και μαγειρεύουμε για μισή ώρα, ώσπου να μαλακώσουν καλά.
  3. Όσο βράζουμε το μοσχάρι, βγάζουμε τον αφρό από την επιφάνεια της κατσαρόλας. Ταυτόχρονα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο για 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Ρίχνουμε τα λαχανικά, το φύλλο δάφνης, τον κύβο και λίγο αλατοπίπερο και βράζουμε για 20 λεπτά.
  5. Η κρεατόσουπα με λαχανικά σερβίρεται αχνιστή!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα