Μινεστρόνε
Υλικά
- 3 μέτριες πατάτες
- 3 μέτρια καρότα
- 3 κολοκυθάκια
- 1/2 σελινόριζα
- 150 γρ. φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 4-5 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2-3 φλ.τσ. ζωμό κρέατος
- 200 γρ. σπαγγέτι
- 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή κύβους.Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα λαχανικά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και το ζωμό, Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να σιγοβράσουν για 25 λεπτά. Σπάμε τα ζυμαρικά σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά που βράζουν. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 12 λεπτά ακόμη.Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, σε βαθιά πιάτα, αμέσως μόλις την κατεβάσουμε από τη φωτιά.
Σημειώσεις συνταγής
Μια πολύ χορταστική σούπα, η μινεστρόνε, είναι ιδανική για ένα ελαφρύ, υγιεινό οικογενειακό δείπνο. Μπορούμε να σερβίρουμε τη μινεστρόνε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας όπως κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.