Nτομάτες ο γκρατέν

www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Λαδερά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.3 (12 votes)

Υλικά

  • 8 μέτριες ντομάτες
  • 120 γρ. κολοκυθάκια
  • 60 γρ. (ένα κομμάτι) κίτρινης πιπεριάς
  • 2 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ κρέμα γάλακτος
  • Μυρωδικά ψιλοκομμένα: φινόκιο, βασιλικός
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις ανοίγουμε στο επάνω μέρος, τις αδειάζουμε , αλατίζουμε και τις αναποδογυρίζουμε για να στραγγίξουν το υγρό τους. Στο μεταξύ, κόβουμε σε μικρά κομματάκια την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια.
  2. Τα βάζουμε όλα σ' ένα τηγάνι με λίγο λάδι, να σοταριστούν σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα αυγά, χτυπημένα με λίγο αλάτι και πιπέρι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε γρήγορα και βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και, μετά, γεμίζουμε μ' αυτό τις ντομάτες. Βάζουμε τις ντομάτες
  3. σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα τριμμένη.
  4. Τις γκρατινάρουμε στο φούρνο, στους 200° C, για 15 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα