Υλικά
- 8 μέτριες ντομάτες
- 120 γρ. κολοκυθάκια
- 60 γρ. (ένα κομμάτι) κίτρινης πιπεριάς
- 2 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 αυγά
- 3 κ.σ κρέμα γάλακτος
- Μυρωδικά ψιλοκομμένα: φινόκιο, βασιλικός
- Παρμεζάνα τριμμένη
- ελαιόλαδο
- Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις ανοίγουμε στο επάνω μέρος, τις αδειάζουμε , αλατίζουμε και τις αναποδογυρίζουμε για να στραγγίξουν το υγρό τους. Στο μεταξύ, κόβουμε σε μικρά κομματάκια την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια.
- Τα βάζουμε όλα σ' ένα τηγάνι με λίγο λάδι, να σοταριστούν σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα αυγά, χτυπημένα με λίγο αλάτι και πιπέρι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε γρήγορα και βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και, μετά, γεμίζουμε μ' αυτό τις ντομάτες. Βάζουμε τις ντομάτες
- σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα τριμμένη.
- Τις γκρατινάρουμε στο φούρνο, στους 200° C, για 15 λεπτά.
Η συνταγή Nτομάτες ο γκρατέν μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-11-07 09:59