Κέικ Αμυγδάλου
Το ρολό κέικ αμυγδάλου έχει μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των κέικ, τόσο για την ξεχωριστή του γεύση αλλά και την όμορφη παρουσίαση!
Υλικά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ζάχαρης
- 5 αυγά
- 1/3 φλιτζανιού ξινή κρέμα (sour cream)
- 2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
- 2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κ. γλυκού κανέλα
- ½ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- ½ κ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
- ½ κ. γλυκού τζίντζερ
- ½ κ. γλυκού μπαχάρι σκόνη
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση συνταγής
- Αναμείξτε καλά το βούτυρο και το υποκατάστατο ζάχαρης έως ότου το μείγμα αποκτήσει κρεμώδη υφή.
- Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας το μείγμα.
- Αναμείξτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά και προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα των αυγών, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέστε την ξινή κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίξτε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ. και ψήστε στους 180° C για 50 με 55 λεπτά. Σερβίρετε με κομπόστα κεράσι ή μήλο χωρίς ζάχαρη και σαντιγί.