Κέικ Αμυγδάλου

Κέικ Αμυγδάλου

Το ρολό κέικ αμυγδάλου έχει μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των κέικ, τόσο για την ξεχωριστή του γεύση αλλά και την όμορφη παρουσίαση!

  • Κατηγορία: Κέικ
  • Σερβίρει 12
  • Average: 4.4 (5 votes)

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρης
  • 5 αυγά
  • 1/3 φλιτζανιού ξινή κρέμα (sour cream)
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
  • 2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ. γλυκού κανέλα
  • ½ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ κ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • ½ κ. γλυκού τζίντζερ
  • ½ κ. γλυκού μπαχάρι σκόνη
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αναμείξτε καλά το βούτυρο και το υποκατάστατο ζάχαρης έως ότου το μείγμα αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  2. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας το μείγμα.
  3. Αναμείξτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά και προσθέστε τα  σταδιακά στο μείγμα των αυγών, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Προσθέστε την ξινή κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίξτε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ. και ψήστε στους 180° C για 50 με 55 λεπτά. Σερβίρετε με κομπόστα κεράσι ή μήλο χωρίς ζάχαρη και σαντιγί.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα