Μουσταλευριά
Μουσταλευριά, μια γεύση αγαπημένη και μοναδική. Η παρασκευή της είναι εύκολη και γρήγορη. Αν βρείτε και μούστο από γνωστό σας ακόμα καλύτερα!
Υλικά
- 3 1/4 κιλού μούστος
- 3/4 φλιτζανιού τσαγιού σιμιγδάλι
- 1/4 φλιτζανιού κόρν φλάουρ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού στάχτη ξύλων καθαρή
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα κοπανισμένη
- λίγη κανέλα σκόνη
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε τη στάχτη σ' ένα τουλπάνι και το δένετε.
- Το ρίχνετε μέσα στο μούστο και τον αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις.
- Αφαιρείτε τον σχηματισμένο αφρό και αφού πάρει μερικές βράσεις ακόμη, τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε το τουλπάνι με τη στάχτη και αφήνετε το μούστο να κατασταλάξει όλη τη νύχτα.
- Την άλλη μέρα τον μεταγγίζετε με προσοχή σε άλλη κατσαρόλα να μη πέσουν τα κατακάθια και τον βάζετε στη φωτιά να βράσει.
- Ρίχνετε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, δουλεύοντας διαρκώς με ξύλινο κουτάλι, για ν' ανακατευθεί καλά και όταν αρχίσει να πήζει, διαλύετε το κόρν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτετε στο μούστο, ανακατεύοντας διαρκώς να πήξει και να γίνει σαν κρέμα. Σερβίρετε τότε σε πιατέλες ή πιατάκια και πασπαλίζετε με καρύδια και κανέλα.