Ζυμαρικά με μανιτάρια αλά κρεμ στο φούρνο

Ζυμαρικά με μανιτάρια αλά κρεμ στο φούρνο, εύκολη συνταγή για γευστικά αποτελέσματα!
Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού κοραλλάκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό με τρύπα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 300 γραμμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα) κομμένα σε φέτες
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα ζεστό
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα, ρεγκάτο ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας, που να λιώνει στο ψήσιμο
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄-3΄ έως ότου γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους για 4΄-5΄.
- Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2΄.
- Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή κουτάλα να ψηθεί το αλεύρι για 2΄-3΄.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε ταυτόχρονα να διαλυθεί το αλεύρι.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση και να πυκνώσει ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε, το μισό τυρί και τα ζυμαρικά στη σάλτσα. Τα ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο μικρό πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20΄ μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.