Βασιλόπιτα παραδοσιακή
Φτιάξτε την δική σας παραδοσιακή βασιλόπιτα. Αυτή την Πρωτοχρονιά η βασιλόπιτα σας θα είναι πετυχημένη και λαμπερή στο ύψος των περιστάσεων!
Υλικά
- 5 1/2 Φλ. αλεύρι
- 1 1/4 Φλ. ζάχαρη
- 1 1/2 Φλ. βούτυρο
- 100 γρ. άχνη (ζάχαρη)
- 1 κ. σούπας μπέϊκιν πάουντερ
- 5 αυγά
- 1 Φλ. πορτοκάλι (χυμό)
- 6 κ. σούπας κονιάκ
- 1 κ. γλυκού σόδα
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
- Κοσκινίζουμε προσεκτικά το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ ώστε να φουσκώσει σωστά η βασιλόπιτα.
- Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ.
- Ρίχνουμε στο μείγμα της ζάχαρης, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τις βανίλιες.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με 2 σταγόνες λεμόνι σε μαρέγκα.
- Διπλώνουμε την μαρέγκα μέσα στη ζύμη.
- Ψήνουμε την βασιλόπιτα για 1 1/2 ώρα ανάλογα με το φούρνο.
- Πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.
- Ελπίζουμε ότι θα κερδίσουμε το φλουρί στην βασιλόπιτα!!
Σημειώσεις συνταγής
Καλή χρονιά!!