Τηγανίτες με γάλα και αυγά

Τηγανίτες με γάλα και αυγά - συνταγές μαγειρικής - ζαχαροπλαστική

Οι τηγανίτες με γάλα είναι ιδανικές για ένα δυναμωτικό πρωινό και αγαπημένο γλύκισμα των παιδιών.

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.5 (15 votes)

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 κουταλάκια κοφτά μπεϊκιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • 3 χαρτάκια βανίλιας
  • λάδι ή βούτυρο για το τηγάνισμα
  • ζάχαρη για σιρόπι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ,το αλάτι και τη βανίλια.
  2. Το βάζετε σε λεκανίτσα και προσθέτετε το γάλα και τα αυγά,καλά χτυπημένα με τη ζάχαρη.
  3. Χτυπάτε πολύ καλά με το σύρμα των αυγών να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα κουρκούτι πηχτό.
  4. Βάζετε σε τηγάνι καλό λάδι ή βούτυρο και ρίχνετε κουταλιές-κουταλιές από το μείγμα.
  5. Όταν φουσκώσουν και ψηθούν από τη μία πλευρά,γυρίζετε με δύο πιρούνια και όταν γίνουν χρυσόξανθες,βγάζετε,τοποθετείτε σε πιατέλα και περιλούζετε με σιρόπι που ετοιμάζετε με 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη,2 φλιτζάνια νερό και 1 φλούδα λεμονιού(να βράσουν όλα μαζί για 5-8 λεπτά).

Σημειώσεις συνταγής

Αν θέλετε παραλείπετε τη βανίλια και σερβίρετε τις τηγανίτες,πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα