Τάρτα με σταφίδες
Γρήγορη και εύκολη συνταγή για καταπληκτική τάρτα με σταφίδες!
Υλικά
- 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
- Λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα
- 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
- 2 κ.σ κορν φλάουρ
- 1/2 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 κ.γ ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.σ χυμός λεμονιού
- 1/2 φλ.τσ. χυμός πορτοκαλιού
- 2 φλ.τσ. σταφίδα σουλτανίνα
- 1 1/3 φλ.τσ. νερό
- 1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα κοπανισμένη
- 1 κ.γ κοφτή κανέλα
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζετε τη βάση.
- Απλώνετε τη σφολιάτα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα και με τα δάχτυλα τη σηκώνετε για να καλύψει και τα πλαϊνά τοιχώματα.
- Τη σκεπάζετε με μια λαδόκολλα και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το σχήμα της.
- Την ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα το 1/3 φλιτζανιού νερό μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα ζεσταίνετε ανακατεύοντας τα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού και τους χυμούς τους.
- Ρίχνετε υπόλοιπο νερό, τις σταφίδες, την καρυδόψιχα και την κανέλα, τα ανακατεύει και τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Τέλος ρίχνετε την γέμιση μέσα στην ταρτιέρα και ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.